Apanage

Det er Stjernepartiets holdning, at vi skal bevare Danmark som et Kongedømme.

Det koster x-antal kroner at drive et Kongedømme, men det er vores holdning, at de er alle pengene værd og respekteret over hele verden. Vi kan ikke få bedre repræsentanter for vort land.

Lige i skrivende stund er det oppe og vende i medierne om “kong”-Henrik, skal have mindre i apanage eller ej efter at Dronning Margrethe, har proklameret, at han trækker sig lidt tilbage. Det  kan der være noget om. Kongehuset har stadig de samme forpligtelser og derfor skal den samlede apanage ikke ændres ved. Men man må formode, at andre i kongehuset tager over der, hvor Henrik står af og så må den del af apanagen vel også flyttes.

Henrik får i skrivende stund 7,9  millioner til at dække sine udgifter. Da opgaverne for kongehuset er de samme, må vi forudse at andre tager over og så er det vel naturligt at også lønnen følger med. Det er Stjernepartiets håb at vi nu kommer til at se en mere synlig Frederik og Mary (Mary får til sammenligning “kun” 1,9 millioner i apanage), så måske der kunne flyttes lidt over på hendes konto.

Der, hvor Stjernepartiet virkelig ikke forstår de kongelige lønninger, er Grevinde Alexandra, som får 2.3 millioner, altså mere end vores kommende Dronning. Her kunne der godt ske nogle direkte besparelser.

Der er sikkert andre steder i kongehuset, der kan spares, men generelt må vi tilslutte os, at vi skal bevare kongedømmet og at der er vedtaget, hvad det koster og det støtter vi, uden at blinke. Rettelser undervejs kan vi sagtens gå ind i, men det må ikke være på bekostning af det fantastiske repræsentantskab for landet, der hedder kongedømmet.

apanage

Et virtuelt politisk parti…