Skattefradrag

Det er Stjernepartiets mening, at der skal rokeres meget rundt på, hvad der kan trækkes fra og hvad der ikke kan trækkes fra, i skat. Dette gælder både for private og for virksomheder. Det er vores holdning, at det ikke skal være en fælles opgave at finansiere overforbrug og luksus.

Stjernepartiet forestiller sig en omfattende ændring i måden fradrag, bliver til virkelighed på. Istedet for som det er nu, hvor alle kan trække alt fra og håbe de ikke bliver opdaget, vil vi ændre det til, at alle fradrag skal forhåndsgodkendes. Ingen forhåndsgodkendelse, ingen fradrag. Dette kræver dog en instans, der arbejder hurtigt. Almindelige godkendelser må max. tage 48 timer.

Herunder vil der løbende komme foreslag til ændringer.

  • Uspecificeret forbrugslån. Det skal være en mulighed for alle at have et lån, som ikke skal forsvares. Til indkøb af uforudsete udgifter. Beløbet, der i den forbindelse kan bruges som rentefradrag, sætter vi til 100.000. Dette skulle dække de mest almindelige hverdagsforbrug og samtidig sætte en stopper for overforbrug og afskaffe det, at vi alle skal være med til at finansiere luxusfælden.
  • Fradrag at rente udgifter til privat bolig:   Her skal der være et maximum på fradraget. Vi forestiller os 1.2 mill. For det beløb kan alle skaffe sig en bolig, der er værd at bo i, uanset hvor i landet man bor. Det kan måske knibe i storbyerne, men det må storbyerne rette sig ind efter.
  • Børnebidrag:  Børnebidrag og hvad der følger i form af bidrag til barnedåb, konfirmation o.s.v., skal ikke længere kunne trækkes fra. Hvis folk vælger at flytte fra hinanden, har det nogle omkostninger, men disse omkostninger skal ikke være en fælles opgave at løse.
  • Fradrag i forbindelse med køb af personbil. Her mener vi, at et maksimum beløb på 150.000 må være på sin plads. Hvis man vil købe en dyrere bil, må man selv finansiere dette. Dette beløb gør, at alle kan erhverve sig en rimelig bil, både hvad sikkerhed og komfort angår.

fradrag

Et virtuelt politisk parti…