A-kassen flyttes

Det er Stjernepartiets holdning at adskille arbejdsløshedskassen (a-kassen) fra fagforeningerne og overføre dem til forsikringsselskaberne.

A-kassen skal fremover være den forsikring, de er skabt til at være. En forsikring der giver den uheldige, som har mistet sit arbejde, ro til at finde et nyt job uden at skulle gå fra hus og hjem.

Med andre ord skal a-kassen IKKE bekymre sig om at jagte den arbejdsløse, men “bare” udbetale den forsikringssum, som de er berettiget til i den periode, der er gældende.

Når a-kassen skal væk fra fagforeningerne, er det fordi de ganske enkelt blander tingene sammen. Dette vil være bedre for fagforeningerne, som så kan koncentrere sig og at være fagforening. Det vil sige at sikre arbejderne på arbejdsmarkedet, med overenskomster og hjælpe deres medlemmer i situationer der kræver deres hjælp. Kan de ikke leve af det, må de lukke.

A-kassen skal efter Stjernepartiets holdning ikke gøre andet end at udbetale den forsikringssum, den arbejdsløse er berettiget til. De skal ikke kræve noget som helst. De må gene tilbyde, men ikke kræve.

Lad os få ro omkring det at være arbejdsløs. Arbejdsløshed skyldes jo en manglende politisk vilje til at skabe de optimale forhold for virksomhederne OG virksomhedernes manglende interesse i selv at planlægge, for at satse på ussel mammon og et større + på bundlinjen.

Lad os nu arbejde sammen og ikke bestræbe os på at få så mange som muligt smidt ud af en helt fornuftig ordning.

a-kassen2

Et virtuelt politisk parti…