Kædeansvar

Det er Stjernepartiets mål at ophøje kædeansvar til lov.

Kædeansvar er, når en hovedentreprenør, i forbindelse med et hvilken som helst bygge & anlægsprojekt, er forpligtet til at sikre, at også underentreprenørerog underleverandører skal overholde overenskomster og aftaler om bl.a. løn, sikkerhed og arbejdsforhold, som er gældende på det arbejdsområde der bydes på.

Det grundlæggende princip er, at hovedentreprenøren har ansvaret og hæfter for eventuelle brud på overenskomster og aftaler, uanset om fejlen ligger hos en underleverandør.

Det er Stjernepartiets mening at dette vil stoppe al den dumpning der er på priser i forhold til større bygge projekter. Det vil sikre at også små danske kan være med som underentrepenører. Det vil så ikke længere være atraktivt for hovedentrepenøren at hyre billig udenlandsk arbejdskraft, som er parat til at arbejde for det halve og uden nogen form for sikkerhed for deres helbred. Dette skal stoppes.

Forslaget er en win-win situation for alle. Byggerierne får mere sikre priser på deres projekter. Arbejderne får ens forhold at arbejde under. De udenlandske firmaer scorer virkelig kassen, men nu får de konkurrence fra de mindre danske virksomheder, der pludselig kan konkurere på andet end løn og arbejdsvilkår.

Lad os bekæmpe dette sociale dumpning og sikre gode og rigtige forhold for alle arbejdere, uanset hvor de kommer fra.

kædeansvar

Et virtuelt politisk parti…