Danmark 100% økologisk

Det er Stjernepartiets holdning og målsætning, at Danmark skal gøres 100% økologisk.

Med 100% økologisk menes, at alt inden for dyreriget og planteriget, skal avles og dyrkes efter de til enhver tid gældende regler på området.

Det betyder IKKE at der ikke må sælges konventionel dyrkede varer i butikker. Det betyder bare, at de ikke må avles eller dyrkes i Danmark.

Danmark er et lille land på kun 42.000 km2 og ingen i dette land har mere end 52 km til nærmeste kyst. Det skulle være til at overskue at omlægge hele landet i et hug. Det skal selvfølgelig foregå over en årrække, da omlægning og godkendelse af økologisk drift i sig selv, tager et par år.

Bhutan er det første 100% økologiske land i verden, lad Danmark blive nummer 2.

økologisk

———–ARTIKEL———-

Han vil gøre Danmark 100 procent økologisk

Tirsdag d. 05. april 2016, kl. 08.00
Artikek fra Berlingske Business

Svend Brodersen fra Gram Slot i Sønderjylland har en vild drøm om, at dansk landbrug skal være 100 procent økologisk. Det vil skabe mange nye arbejdspladser og valutaindtægter.

Svend Brodersen er en ildsjæl og en mand for en god historie. Direktøren på en af Danmarks største økologiske fødevarevirksomheder, Gram Slot, har en stor og vild drøm: At Danmark med tiden bliver 100 procent økologisk.

I det konventionelle landbrug vil de slå sig på lårene af grin.

Historien om Gram Slot er et eventyr. Siden købet af virksomheden i 2007 har ægteparret Sanne og Svend Brodersen skabt 70 nye arbejdspladser og omlagt landbruget til økologisk stordrift.

Aktieselskabet Gram Slot, som parret ejer sammen med den norske supermarkedskædeRema 1000, har en årlig omsætning på næsten 70 mio. kr. Det er sket ved at satse på økologi, bæredygtighed, turisme og musikarrangementer.

Rundt om i verden efterspørger forbrugerne i stigende grad kvalitetsfødevarer, f.eks. økologiske varer uden brug af kemikalier og kunstgødning. Den 49-årige storlandmands vision er, at global efterspørgsel på økologisk mad kan skabe en række nye arbejdspladser og sikre milliarder af kroner i ekstra valutaindtægter til Danmark, hvis alle danske landbrug blev omlagt til økologi.

 

Et virtuelt politisk parti…