Betalingsveje

Det er Stjernepartiets holdning, at infrastrukturen er af meget væsentlig betydning for, at Danmark kan drive en god og effektiv forretning. Det er også en bekostelig affære, så derfor vil vi foreslå, at vi indfører betalings strækninger ved etablering af nye og større omkostnings tunge projekter,

Det er ikke meningen, at erstatte vægtafgiften og indføre betalings veje både her og der. Det er kun større projekter, som ellers ikke bliver udført. Projekter kunne være en motorvejs tunnel under Vejle fjord og lave den gamle utilstrækkelig bro om til togbane. Det kunne være motorvej til Billund lufthavn og der er sikkert en masse andre projekter, der burde laves, men som ligger i økonomisk stampe.

Det er også vigtigt at poientere at betalingsveje ikke bare skal være en ny indtægtskilde, men udelukkende til for at fremme infrastrukturen. Det betyder at når projektet er betalt skal fotoscannerne flyttes til nye projekter og al vedligeholdelse og udgifter i forbindelse hermed, varetages af stat og kommuner, sådan som det foregår på alle andre veje.

Betalingen skal være automatisk via den allerede eksisterende brobizz. Der skal altså ikke være bemanding og bumme som på Storebæltsbroen. Den skal forøvrigt laves om til det nye system.

Vi tænker, at brobizz’en skal bruges. Til at lave backup på brobizz’en skal der være en nummerpladescanner og kamera, som kun træder i kraft, hvis der ikke er nogen brobizz registrering. Dette system bruges med stor succes i blandt andet Norge.

 

 

Et virtuelt politisk parti…