Esperanto

Det er Stjernepartiets holdning at indføre Esperanto som sprog nummer 2 i folkeskolen lige fra 0’te klasse. Samtidig med indførsel af Esperanto fjernes andre sprog som tvungne sprog. Esperanto er et sprog, der er opfundet helt tilbage til 1887 af polske Zamenhof.

Zamenhofs mål med at lave esperanto var, at det skulle blive alles sprog nummer to, som man kunne lære foruden sit modersmål. Zamenhof mente, at manglende kommunikation og forståelse var en af årsagerne til krig og fjendskab mellem forskellige nationer.

Dette er Stjernepartiet helt enige i og kan vi være det første land, der indfører Esperanto som sprog nummer 2, kan vi på denne måde være eksempel for andre i afskaffelse af misforståelser. 1 fælles sprog på verdensplan er vores mål og netop Esperanto har ikke en bloddryppende historie at læne sig op af. Engelsk, spansk og mange andre sprog er udbredt, grundet voldelige erobringer og ikke noget vi kan støtte. Esperanto er et tænkt sprog og er oven i købet gennemtænkt, så det er nemt at lære for alle folkeslag.

Så ad os gå forrest og indføre et neutral sprog på verdensplan.

esperanto

Et virtuelt politisk parti…